Studiecentrum Antwerpen overMorgen - antwerpen@antwerpenovermorgen.be - "voor wie ambitie heeft voor de stad"

PLAN ANTWERPEN 2012

Het initiatief "Plan Antwerpen 2012!" wil de Antwerpenaar of de geïnteresseerde stadsplanner een kijk geven in de mogelijkheden van stadsontwikkeling voor de volgende jaren en een dialoog opstarten over de toekomst van onze bruisende stad.
Christian Leysen vroeg in het voorjaar van 2000 tekenaar Eric Joris om enkele ideeën op een originele manier in kaart te brengen. De inspiratie hiervoor werd bezorgd door bestaande ontwerpen van architecten en stadsplanners, evenals een aantal gesprekrondes met prominente en gewone Antwerpenaars. Onze excuses voor diegenen die we wegens tijdsgebrek niet raadpleegden.

Vanzelfsprekend is dit plan onvolmaakt en bevat het tevens ook wat meer gewaagde projecten: de dialoog hierover moet de aanzet zijn tot een ambitieus stadsontwikkelingsplan voor het volgende decennium.
Wenst u deze kaart te bekomen, vraag ze aan per-email op antwerpen@antwerpenovermorgen.be (met vermelding van uw postadres!), telefonisch tijdens de kantooruren op het nummer 03/543.73.11 of per fax (03/541.91.10)


Bijdragen over Plan 2012 op Antwerpen overMorgen

Het plan
5 augustus 2000

Christian Leysen vroeg tekenaar Eric Joris om enkele ideeën op een originele manier in kaart te brengen.

::Lees Meer...

Panoramisch zicht op Antwerpen
29 augustus 2000

Een 360-graden panoramisch zicht op Antwerpen in 2012 getekend door Eric Joris is nu beschikbaar (exclusief op het net).

::Lees Meer...

Greep uit de reacties
30 augustus 2000

"Het is niet alleen zeer leuk opgevat, maar ook logisch opgebouwd.Een politiek en maatschappelijk interessante combinatie."

::Lees Meer...

 

Actuele dossiers op Antwerpen overMorgen

Antwerpen Onvoltooide stad werd in 2004 bekroond met de Plantin-Moretusprijs voor het best verzorgde boek in Vlaanden in de categorie 'Kunst'. In de motivatie staat ondermeer : ' Met zoveel aandacht voor ergonomie en economie staat dit boek aa de antipode van het pompeuze kunstboek'.

"De sterkte van Leysen is zijn toekomstvisie." (Gazet van Antwerpen)   

"Christian Leysen tekent Scheldestad voor 2012 en later"  (Guy Fransen, De Standaard)

:: lees meer

Kiezen voor Antwerpen: Het boek Kiezen voor Antwerpen is niet alleen een terugblik op de voorbije legislatuur in Antwerpen maar maakt ook de balans van wat verwezenlijkt werd en wat niet. Het tekent de krijtlijnen uit van waarover het echt gaat. Het is ook een pleidooi om meer aan politiek te doen, of je nu op een lijst staat of niet. Kiezen is de politieke daad bij uitstek. Met kennis van zaken. Zich goed informeren en deelnemen aan het debat is daarvoor een vereiste.

Wie wil weten waarom politiek in Antwerpen zon moeizaam verhaal blijft, moet zeker het jongste boek van Christian Leysen lezen. (Rolf Falter De Tijd)

Met de passie van een minnaar praat hij over het Antwerpen van morgen en overmorgen. (Matthias Danneels Nieuwsblad)

:: lees meer

Het initiatief "Plan Antwerpen 2012!" wil de Antwerpenaar of de geïnteresseerde stadsplanner een kijk geven in de mogelijkheden van stadsontwikkeling voor de volgende jaren en een dialoog opstarten over de toekomst van onze bruisende stad.
:: lees meer